Açık Pozisyonlar ve Başvuru Formu

Açık Pozisyonlar

Deneysel Nükleer Fizik

Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı için Nükleer Fizikçi ya da Nükleer Mühendislik Doktorasına sahip Doçent Doktor ve Doktor Öğretim Üyesi seviyelerinde başvurular kabul edecektir. Başvuracak adayların bu alanda doktora sonrası araştırma deneyimine sahip olmaları beklenmektedir. Bölüm öğretim üyelerinin Marmara Fizik Bölümü geleneğinin bir gereği olarak üst seviye araştırma yapması, bölüme dış kaynaklı proje kazandırması ve bölümün eğitim programlarına ciddi katkılarda bulunmaları beklenmektedir. Bölümümüz ağırlıklı olarak İngilizce eğitim yaptığından başvuran adayların İngilizce ders verecek seviyede iyi bir İngilizce düzeyine sahip olmaları ve bunu yazılı ve sözlü olarak kanıtlamaları gerekmektedir (ABD, İngiltere gibi anadili İngilizce olan ülkelere ait eğitim kurumlarından alınan doktora derecelerine sahip adaylar İngilizce şartından muaf tutulur)
Bunların dışında Adayların aşağıdaki niteliklere sahip olmaları tercih konusu olacaktır:
  arrow.png (448 b) Nükleer Fizik, Nükleer Reaktörler alanlarında deneysel çalışmalarda bulunmuş olmaları (Nükleer kalkanlama veya Radon gazı ölçüm gibi konular hariç)
  arrow.png (448 b) Bu alanda Post doktora yapmış olmaları
  arrow.png (448 b) Yurt dışı veya yurt içinde araştırma amaçlı küçük/büyük çaplı Nükleer Reaktörlerde araştırma yapmış olmaları
  arrow.png (448 b) Yurt içi/Yurt dışı Nükleer Enerji enstitüleri ile iş birliği imkanlarını geliştirebilmeleri
  arrow.png (448 b) Bölümüzde Nükleer Fizik, Nükleer Fizik laboratuvarı derslerini vermeleri gerektiğinden özellikle Nükleer laboratuvar dersi yönetebilecek deneyime sahip olmaları ve bu alanda yüksek lisans doktora tezleri yönetebiliyor olmaları
Diğer atama şartları için buraya tıklayınız.
Başvurular Marmara Üniversitesi ve YÖK kadro imkanları çerçevesinde ilana dönüşebilecektir.
Başvuracak adaylar özgeçmiş, yayın listesi, şimdiki ve gelecekteki araştırma planları ve bölüme olası katkılarını anlatan bir niyet mektubu ile aşağıdaki formu doldurarak başvuru yapabilirler.
İlan No: 01

Başvuru Formu

pdf, doc, docx, odt formatında dosya yüklemelisiniz.

Bu sayfa Fizik Bölümü tarafından en son 19.11.2022 13:30:37 tarihinde güncellenmiştir.